- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,667
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Pentagon bünyesinde doğrudan kendisine bağlı çalışacak bir Dini İşler Ofisi oluşturulduğunu açıkladı. Karar, orduda dini destek sağlama amacı taşıdığı gerekçesiyle bazı sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirildi.
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Pentagon bünyesinde yeni bir Dini İşler Ofisi kurulduğunu duyurdu. Bakanlık bünyesinde faaliyet gösterecek olan bu birimin doğrudan kendisine bağlı olacağını belirten Hegseth, girişimin temel amacının askeri personele daha nitelikli dini destek sağlamak olduğunu ifade etti. Hegseth, ordunun manevi değerlerinin önemine vurgu yaparak, inancın ABD cumhuriyetinin temel bir parçası olduğunu savundu.
Bakan, ABD ordusundaki personelin büyük çoğunluğunun inançlı olduğunu belirterek, bu yeni yapılanmanın askeri stratejilerle uyumlu bir manevi zırh oluşturacağını öne sürdü. Ancak bu adım, kamuoyunda farklı tepkilere yol açtı. Americans United isimli sivil toplum kuruluşu, söz konusu ofisin orduda Hristiyan milliyetçiliğini teşvik edebileceği endişesini dile getirdi. Kuruluş, bu durumun farklı inançlara sahip askerlerin hakları üzerinde olumsuz bir etki yaratabileceğini savundu.
Hegseth, daha önce de Pentagon'da düzenlediği Hristiyan dua ayinleri ve konuşmalarındaki dini söylemleri nedeniyle çeşitli grupların eleştirilerine maruz kalmıştı. Bakanlık bünyesinde Özerk Savaş Komutanlığı gibi farklı birimlerin de kurulduğunu hatırlatan Hegseth, tüm bu yapısal değişikliklerin inanç temeli olmadan eksik kalacağını belirtti. Pentagon'un yeni ofis üzerinden nasıl bir çalışma yürüteceği ve diğer inanç gruplarına yönelik yaklaşımının ne olacağı ise tartışılmaya devam ediyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
ABD Savunma Bakanı Hegseth: Pentagon bünyesinde Dini İşler Ofisi kuruldu
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İstanbul merkezli operasyonlar kapsamında hakem listeleriyle ilgili soruşturma derinleşiyor. Eski hakem Süleyman Abay, süreçle ilgili tanık olarak ifade verdi.