Neler yeni

🏢 Plaza Dili ve Edebiyatı Eleştirisi: 'Set Etmek', 'Forwardlamak' Gerekli Mi?

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

'Bayram Bey, toplantıyı set edelim, gelen maili bana forwardlayın, bu konuyu acil konuşup netleştirelim (align olalım)...' Plazalarda dönen bu yarı İngilizce yarı Türkçe karma dil (Plaza Türkçesi) sosyal medyanın en büyük komedi ve eleştiri malzemesi.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Dışarıdan bakıldığında aşırı yapay ve batı özentisi gibi görünse de kurumsal plazaların uluslararası yazışma ve çalışma pratiklerinde bu kelimeler bir süre sonra iş süreçlerini hızlandıran küresel birer terim, refleks haline geliyor. Yine de dilimizin yozlaşması sarsıcı.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Ofis içindeki operasyonel hız adına bu terimleri kullanmak zorunda kalabilirsiniz ancak işi abartıp günlük sosyal hayatınızda veya ailenizle konuşurken plaza diline sığınarak komik duruma düşmeyin.
• Resmi kurumsal yazışmalarda ve dış paydaşlara atılan maillerde, Türkçenin o temiz, duru ve doğru kelime dağarcığını kullanmaya özen göstermek profesyonel kalitenizin en büyük kanıtıdır.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; plaza dili hakkında ne düşünüyorsunuz? Ofisinizde bu tarz kelimeleri ne sıklıkla kullanıyorsunuz?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?