Neler yeni

📚 Poliglot (Çok Dil Bilen) İnsanın Gizli Dil Öğrenme Ve Maruz Kalma Rutinleri

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

Aynı Anda 4-5 Dili Akıcı Konuşabilen Sıra Dışı Profillerin Beyin Çalıştırma Sırları

Biz tek bir yabancı dili öğrenirken yıllarca debelenip dururken, dünyada 'Poliglot' adı verilen bazı insanlar 5, 10 hatta 15 dili akıcı bir şekilde, aksanlarıyla konuşmayı başarabiliyorlar. Bu insanların gizli rutinlerini incelediğimizde, okulda bize öğretilen tüm ezber eğitim sistemlerinin ne kadar yanlış olduğunu anlıyoruz.

🧠 Poliglotların Dil Öğrenirken Uyguladığı Altın Kurallar

Gramer Kitaplarını Çöpe Atmak: Poliglotlar asla dil bilgisi kuralları ezberleyerek işe başlamazlar. Onlar ilk günden itibaren o dilde çocuk şarkıları dinler, basit çizgi filmler izler ve dili anlamasalar bile kulaklarını o ses frekanslarına aylarca maruz (comprehensible input) bırakırlar.
İlk Gün Konuşma Çılgınlığı: Kelime haznesi sadece 50 kelimeden ibaret olsa bile, hemen o gün internetten yabancı bir konuşma arkadaşı bulup, yarım yamalak, el kol hareketleriyle de olsa o dili konuşarak beyin kas hafızasını aktif tetiklerler.

[B=#❓ Aramızda Birden Fazla Yabancı Dili Akıcı Konuşabilen Poliglot Dostlarımız Var Mı? Sırrınız Nedir?[/SIZE][/B]

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?