Neler yeni

Polonya'da ilkokullarda cep telefonu kullanımı yasaklandı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
0d7fbb42711c4b51a8282e2e728de6b6d9e7840a68b5d8977965b308ef94ebb8.webp

Polonya, çocukları dijital risklerden korumak amacıyla ilkokullarda telefon kullanımına kısıtlama getirdi. Yeni düzenleme kapsamında okul öncesi kurumlarda cihaz bulundurmak tamamen yasaklandı.

Polonya, öğrencilerin dijital dünyadaki zararlı içeriklerden korunması amacıyla eğitim sisteminde önemli bir değişikliğe gitti. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, ülke genelindeki tüm ilkokullarda dersler, teneffüsler ve diğer okul faaliyetleri sırasında cep telefonu ile benzeri elektronik cihazların kullanımı yasaklandı.

Okul öncesi eğitim kurumlarında ise kısıtlamalar daha katı bir şekilde uygulanıyor. Bu kurumlara devam eden çocukların, söz konusu elektronik cihazları okula getirmelerine kesinlikle müsaade edilmiyor. Hükümet tarafından yürütülen bu geniş kapsamlı kampanya, çocukların çevrim içi ortamlarda maruz kalabilecekleri riskleri minimize etmeyi hedefliyor.

Düzenleme bazı özel durumlar için esneklikler de barındırıyor. Eğitim faaliyetleri, acil durumlar, sağlık sorunları veya yaşamı tehdit eden özel ihtiyaç hallerinde telefon kullanımına istisnai olarak izin veriliyor. Lise düzeyindeki eğitim kurumları ise bu genel düzenlemenin doğrudan kapsamına alınmadı. Ancak liseler, kendi iç tüzükleri aracılığıyla öğrenciler için benzer kısıtlamalar getirme yetkisine sahip olmaya devam ediyor. Polonya hükümeti ayrıca, 15 yaş altındaki çocukların sosyal medya platformlarını kullanımıyla ilgili yeni yasal düzenlemeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Polonya'dan ilkokullarda telefon kullanımına yasak kararı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Bişkek'te düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Konseyi Toplantısı, önemli kararlarla tamamlandı. Zirvede çok sayıda iş birliği belgesi imzalanırken, örgütün geleceğine dair yeni adımlar atıldı.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?