Neler yeni

Polonya'da İlkokullarda Cep Telefonu Kullanımına Kısıtlama

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
e2533877d621efdcee2e72459ecf65ada131e7db95c457df30f91cbc58e8ede8.webp

Polonya, ilkokul öğrencilerinin okul saatlerinde telefon kullanımını yasaklayan yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Uygulama, çocukları dijital risklerden korumayı hedefleyen geniş kapsamlı bir kampanyanın parçası olarak yürütülüyor.

Polonya'da yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilkokul öğrencilerini kapsayan yeni bir cep telefonu düzenlemesi yürürlüğe girdi. Ülke genelinde uygulanan kurallar çerçevesinde, öğrencilerin ders saatleri, teneffüsler ve diğer okul faaliyetleri sırasında telefon veya benzeri elektronik cihazları kullanmaları yasaklandı. Okul öncesi eğitim kurumlarında ise çocukların bu tür cihazları okula getirmelerine tamamen müsaade edilmiyor.

Hükümet tarafından hayata geçirilen bu düzenleme, çocukların internet üzerindeki zararlı içeriklere maruz kalma riskini azaltmayı amaçlayan daha geniş kapsamlı bir kampanyanın parçası olarak değerlendiriliyor. Bununla birlikte, eğitim faaliyetleri, acil durumlar, sağlık sorunları veya özel ihtiyaç gerektiren durumlar için bazı istisnalar tanımlandı.

Lise düzeyindeki eğitim kurumları ise bu merkezi düzenlemenin doğrudan kapsamına alınmadı. Ancak liselerin kendi iç tüzükleri aracılığıyla öğrencilerin telefon kullanımına yönelik kısıtlamalar getirme yetkisi bulunuyor. Öte yandan Polonya hükümeti, 15 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanımını sınırlandırmaya yönelik yeni yasal çalışmaların da sürdüğünü duyurdu.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Polonya’da ilkokullarda telefon kullanımı düzenlemesi yürürlüğe girdi!

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Bişkek'te düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Konseyi Toplantısı, önemli kararlarla tamamlandı. Zirvede çok sayıda iş birliği belgesi imzalanırken, örgütün geleceğine dair yeni adımlar atıldı.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?