Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Polonya, ilkokul öğrencilerinin okul saatleri içerisinde telefon kullanmasını yasaklayan yeni bir düzenlemeyi uygulamaya koydu. Eğitim amaçlı veya acil durumlar gibi belirli haller ise bu kısıtlamanın dışında tutuldu.
Polonya, eğitim sisteminde önemli bir değişikliğe giderek ilkokul öğrencileri için telefon kullanımını yasakladı. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla yürürlüğe giren düzenleme, öğrencilerin ders saatleri, teneffüsler ve diğer tüm okul içi faaliyetler sırasında elektronik cihaz kullanmalarını engelliyor.
Uygulama kapsamında bazı özel durumlar için esneklik sağlandı. Eğitim süreçlerinde cihazların gerekli olduğu haller, acil iletişim ihtiyaçları veya sağlıkla ilgili özel durumlar yasak kapsamı dışında bırakıldı. Ülke genelindeki tüm ilkokulları kapsayan bu yeni kural, öğrencilerin okul ortamındaki dikkat dağınıklığını azaltmayı ve sosyal etkileşimi artırmayı hedefliyor. Yetkililer, acil durumlarda ailelerle iletişimin kesilmemesi için gerekli istisnaların yönetmelikte yer aldığını belirtti.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Bir ülke daha harekete geçti: Okullarda telefon yasaklandı!
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Sokak röportajlarıyla tanınan Arif Kocabıyık, yurt dışına yasa dışı yollarla çıkmaya çalışırken yakalandı. Mahkemede ifade veren Kocabıyık, gezi videoları çekmek amacıyla yurt dışına gitmek istediğini belirtti.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşan İzmir ziyareti, yerel siyasetteki olası geçiş iddialarıyla dikkat çekiyor. Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın CHP'ye dönme ihtimali tartışmaları beraberinde getirdi.