⏳ Proje Bazlı Sözleşmeli (Contractor) Çalışmanın Kariyer ve CV Etkisi

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Tek bir şirkette ömür boyu tam zamanlı (Full-Time) kadrolu çalışmak yerine; büyük firmaların 6 aylık veya 1 yıllık özel projelerine 'Dış Kaynak / Sözleşmeli' (Contractor) olarak girip proje bitince ayrılma iş modeli küresel dünyada hızla yaygınlaşıyor.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

En büyük dezavantajı kadro güvencesinin olmaması ve sözleşme bitince işsiz kalma riskidir. En büyük avantajı ise normal kadrolu çalışanlara göre proje bazlı çok daha yüksek ücretler kazanabilmeniz ve kısa sürede devasa markaların projelerini CV'nize ekleyebilmenizdir.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• CV'nizde 6 ayda bir iş değiştirmiş gibi görünüp 'maymun iştahlı' algısı yaratmamak için, özgeçmişinizdeki o bölümlere net bir şekilde 'Contractor / Proje Bazlı Sözleşmeli' ibaresini parantez içinde mutlaka belirtin.
• Finansal yönetimini iyi yapabilen, sürekli kendini güncel tutan ve tek bir şirketin monoton bürokrasisinden sıkılan dinamik profesyoneller için sözleşmeli çalışmak harika bir özgürlük kapısıdır.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; sözleşmeli (contractor) olarak proje bazlı çalışmak mı daha mantıklı yoksa kadrolu güvencesi mi?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?