Neler yeni

🛠️ QA (Quality Assurance) Yazılım Test Mühendisliği: Manuelden Otomasyona Geçiş

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

Kodlardaki Bug'ları Yazılımcılardan Önce Yakalayıp Sistemi Kurtaran Mühendisler

Yazılımcılar kodu yazar ancak o kodun canlıya çıkmadan önce tüm senaryolarda hatasız, çökmeden çalışıp çalışmadığını denetleyen, sistemin kalitesini sigortalayan kişiler QA (Yazılım Test) Mühendisleridir. Yazılım dünyasına giriş yapmak için harika bir kapıdır ancak meslek sanıldığından çok daha derin teknik detaylar barındırır.

🤖 Manuel Test Tembelliğinden Kodlu Otomasyon Dünyasına Geçiş

Manuel Testin Sınırları: Ekrana tek tek tıklayarak, formları elle doldurarak yapılan testler hem çok zaman kaybettirir hem de insan gözünden kaçan mantık hataları doğurur. Sektör artık manuel testçileri eliyor.
Test Otomasyonu Gücü (Test Automation): Python, Java veya JavaScript kullanarak; sitenin tüm butonlarına saniyeler içinde otomatik tıklayan, giriş yapan ve rapor sunan test kodları yazma sanatı. Sektörün şu an çılgınlar gibi aradığı kadrolar bunlardır.
Popüler Otomasyon Araçları: Web tarafında Selenium, Cypress ve son dönemin yükselen yıldızı Playwright; mobil testlerde ise Appium kütüphanelerini bilmek test mühendisliğinin altın anahtarıdır.

👨‍💻 CI/CD Süreçlerine Test Kodlarını Entegre Etmek

Gerçek bir otomasyon mühendisi, yazdığı test senaryolarını GitHub Actions veya Jenkins gibi CI/CD boru hatlarına bağlar. Yazılımcı ana koda yeni bir commit attığı an test kodları arka planda otomatik tetiklenir, bir hata varsa kodun canlıya çıkmasını anında engeller. Bu disiplin, projenin çökme riskini sıfıra indirir.

💬 Sektördeki Test Mühendisi Dostlarımız, Siz Projelerinizde Hangi Otomasyon Aracını Kullanıyorsunuz?

Değerli Sosyal Forum sakinleri; QA Test Mühendisliği mesleğinin yazılım sektöründeki önemi sizce nedir? Manuel testi tamamen bıraktınız mı?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?