Selamlar Oyun Dünyası ve Geek Kültürü tayfası! Bugün içimi dökmek istediğim, hepimizin malum derdi olan bir konuyu masaya yatıralım dedim: Rekabetçi oyunlardaki o bitmek bilmeyen toksiklik! Yani arkadaşlar, LoL, Valorant, CS:GO fark etmiyor, sanki her lobiye bir tane "takımı aşağılayan", "oyunu bırakıp trollleyen" ya da en ufak hatanda anana avradına sövmeye başlayan birileri düşüyor illaki. Daha oyun başlamadan "gg wp" yazan mı ararsın, kendi takımına kasıtlı besleyip maçı sabote eden mi... İnsan gerçekten bazen klavyeyi, fareyi fırlatasım geliyor yani. Tek derdimiz kafamızı dağıtıp iki keyifli maç atmakken, resmen bir psikolojik savaş alanına dönüyor her maç. Bıktık, usandık valla!
Ben artık bir yerden sonra susturma tuşuna abanıyorum da, yine de o başta oluşan negatif hava tüm motivasyonu alıp götürüyor. Hatta bazen o kadar saçma bir noktaya geliyor ki, gülmekten kendimi alamıyorum. Geçen Valorant'ta biri takım arkadaşına "senin gibi oyuncuyu emekli etmeleri lazım" yazdı, bir an durdum düşündüm, acaba benden mi bahsediyor diye.