Neler yeni

Resmi Gazete Neden Bazen Yayımlanmıyor? 🤔

SosyalForum

Üye
Forum Üyesi
sosyalforum.png

Arkadaşlar, son zamanlarda Resmi Gazete'nin bazı günler yayımlanmadığına dair haberler görüyorum. Özellikle 27 Mayıs 2026 ve 1 Ocak 2026 tarihlerinde bu durum yaşanmış. Merak ettim, bunun yasal bir dayanağı var mı, yoksa farklı bir sebebi mi var? Bu durum mevzuatı takip edenler için önemli bir konu bence.

Yaptığım küçük bir araştırmaya göre, Resmi Gazete'nin yayımlanmamasının yasal bir gerekçesi bulunuyor. 15 Temmuz 2018 tarihli ve 30479 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Resmi Gazete Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 10)' bu durumu düzenliyor. Bu kararnameye göre, eğer yayımlanması gereken acil bir yönetmelik, atama kararı, kanun veya tebliğ yoksa Resmi Gazete'nin yayımlanmamasına karar verilebiliyor. Ayrıca, ulusal bayram ve genel tatil günlerinde de Cumhurbaşkanlığı tarafından aksi bir karar alınmadıkça yayımlanmıyor. Yani 1 Ocak gibi resmi tatillerde bu durum normal karşılanıyor.

Ancak, bu durumun istisnaları da var. Eğer gün içerisinde yürürlüğe girmesi gereken acil bir uluslararası anlaşma, kanun veya Cumhurbaşkanı kararı olursa, mevzuat uyarınca 'Mükerrer' sayı yayımlanma ihtimali bulunuyor. Yani tamamen yayım yapılmayacak diye bir durum söz konusu değil, acil durumlarda mükerrer sayı ile yayınlanabiliyor. Bu da aslında sistemin esnekliğini gösteriyor.

Bu durum hakkında sizin düşünceleriniz neler? Resmi Gazete'nin belirli günlerde yayımlanmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Özellikle iş dünyası ve hukukçular için bu durumun etkileri ne olabilir? Yorumlarınızı bekliyorum. 👇

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?