Neler yeni

Restoranda boğulma tehlikesi geçiren müşteriyi işletmeci kurtardı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
004b47b294529e3b43aa0c4f970878e08d55f00f8cd3f6a77ce3f6a95c0a7f83.webp

Bir restoranda yemek yerken nefes borusuna et kaçan müşteri, işletmecinin müdahalesiyle hayata döndü. Heimlich manevrası uygulayan işletmeci, müşterinin nefes yolunu açmayı başardı.

Bir restoranda ailesiyle birlikte yemek yiyen bir müşteri, yediği dönerin nefes borusuna kaçması sonucu aniden fenalaştı. Çevredeki insanların paniklediği ve sırtına vurarak yardım etmeye çalıştığı anlarda, işletmeci Sami Sakin duruma müdahale etti.

Sakin, müşterinin nefes alamadığını fark edince vakit kaybetmeden Heimlich manevrasını uygulamaya başladı. Üçüncü veya dördüncü denemenin ardından nefes borusunu tıkayan et parçası çıkarıldı ve müşteri yeniden nefes almaya başladı. Olayın ardından müşteriye su verilerek sakinleşmesi sağlandı.

Yaşananları anlatan işletmeci Sami Sakin, manevrayı okul yıllarında öğrendiğini ve daha önce de benzer durumlarla karşılaştığını ifade etti. Olay anında yoğun bir iş temposunda olduğunu belirten Sakin, içeriden gelen çığlık sesleri üzerine durumu fark ettiğini söyledi. Müşterinin sağlık durumunun normale dönmesiyle restorandaki panik havası yerini rahatlamaya bıraktı. Uzmanlar, boğulma tehlikesi anında uygulanan bu tür ilk yardım yöntemlerinin hayati önem taşıdığını hatırlatıyor.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Döner yerken nefes borusu tıkandı! Heimlich kurtardı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece'de gerçekleştirdikleri operasyonla yasa dışı silah ticareti yapan iki kişiyi yakaladı. Aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?