Neler yeni

rozet LinkedIn'de 'Open to Work' Rozeti Takmak Zararlı Mı? İK Algısı

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
🔍 Yeşil Rozetin İş Arama Sürecindeki Psikolojik ve Sektörel Algısı

LinkedIn profil fotoğrafının etrafına yerleştirilen o meşhur yeşil 'Open to Work' rozeti, iş arayanların kurtarıcısı gibi görünür. Herkese 'ben boştayım, iş tekliflerine açığım' mesajı gönderir. Ancak son yıllarda yapılan İK araştırmaları ve sektörel analizler, bu rozetin iş bulma şansını bazen tam tersine düşürebileceğini gösteriyor.

📌 Rozetin Yarattığı Gizli Psikolojik Etkiler

Çaresizlik (Desperate) Algısı Tuzağı: İnsan psikolojisi ve kafa avcıları (headhunter) genellikle 'halihazırda bir yerde çalışan ve kapışılan' profillerin peşinden koşmayı sever. Herkese açık yeşil rozet takmak, İK gözünde bazen 'çaresizce ne iş olsa kabul edecek' algısı yaratabilir.
Seçeneği Sadece İK'cılara Açın: LinkedIn size bu rozeti herkese göstermek yerine 'Sadece İşe Alım Uzmanları Görebilsin' seçeneği sunar. Bu seçeneği kullanmak gizliliğinizi ve masadaki o gizemli gücünüzü korur.
Mevcut Şirkette Yakalanma Riski: Aktif bir işte çalışırken bu rozeti herkese açık açarsanız, mevcut yöneticilerinizin ve iş arkadaşlarınızın durumdan haberdar olması ve aranızın açılması an meselesidir.

💭 Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

Eğer yeni mezunsanız ve acilen bir işe girmek zorundaysanız rozeti takmakta beis yoktur, topluluk desteği getirebilir. Ancak deneyimli bir profesörseniz, rozeti herkese açık yapmak yerine profilinizin yetenek kısımlarını doldurup kafa avcılarının sizi organik olarak keşfetmesini beklemek masadaki pazarlık gücünüzü her zaman maksimumda tutar.

❓ Gelin Tartışalım!

Değerli Sosyal Forum sakinleri; siz LinkedIn profilinizde yeşil rozeti aktif ediyor musunuz? Bu rozetin İK algısı üzerindeki etkisi sizce nedir?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?