Neler yeni

Rusya İHA üretim kapasitesini ve üs ağını genişletiyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
62fa54ae81f29ff7598c9ed9447a0f2146196e45c58ab4b0b8038675478fa74d.webp

Rusya, Ukrayna sınırındaki İHA üslerini artırırken üretim kapasitesini de yükseltiyor. NATO ise bölgedeki bu gelişmelere karşı savunma önlemlerini güçlendirdiğini duyurdu.

Rusya, Ukrayna sınırına yakın bölgelerde yeni insansız hava aracı fırlatma üsleri inşa ederek stratejik kapasitesini artırıyor. Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi'nde yürütülen faaliyetler kapsamında yıllık yaklaşık 6 bin adet İHA üretildiği belirtiliyor.

Geliştirilen yeni nesil İHA modelleri, 1000 kilometreye varan menzilleriyle dikkat çekiyor. Geran-4 ve Geran-5 olarak adlandırılan bu araçlar, 90 kilograma kadar faydalı yük taşıma kapasitesine sahip. Yaşanan bu teknolojik gelişmeler ve artan İHA faaliyetleri karşısında NATO, bölgedeki savunma ve caydırıcılık kapasitesini yükseltmek için yeni adımlar attığını açıkladı.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Uydu görüntüleri ortaya çıkardı: NATO’nun sinirlerini test eden hamle! 1000 kilometrelik yeni tehdit

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İsrail savaş uçakları, Suriye'nin İdlib bölgesinde bulunan Ebu Zuhur Askeri Havaalanı'nı hedef aldı. Gece saatlerinde gerçekleşen saldırılarda pist ve bazı yapılar zarar gördü.

Suriye'nin Banyas ilçesinde bulunan bir termik santralde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama yaşandı. Olayda 3 işçi hayatını kaybetti.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?