- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 13,612
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna cephesinde üç yerleşim biriminin daha ele geçirildiğini duyurdu. Geçtiğimiz hafta ile birlikte Rus güçlerinin kontrol altına aldığı bölge sayısı artış gösterdi.
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, Ukrayna'daki askeri operasyonların devam ettiği ve cephenin çeşitli noktalarında ilerleme kaydedildiği bildirildi. Bakanlık, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Sumi bölgesindeki Perşe Travnya, Zaporijya'daki Dolinka ve Donetsk'teki Kuçerov Yar yerleşim birimlerini ele geçirdiğini duyurdu.
Söz konusu ilerlemelerle birlikte Rus ordusunun bölgedeki faaliyetlerini yoğunlaştırdığı gözlemleniyor. Bakanlık verilerine göre, geçtiğimiz hafta içerisinde Ukrayna genelinde toplam 11 yerleşim birimi Rus güçlerinin kontrolüne geçmişti. Rusya'nın cephe hattındaki bu hamleleri, bölgedeki askeri hareketliliğin sürdüğünü bir kez daha ortaya koydu.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Rus ordusu Ukrayna'da üç yerleşim bölgesini ele geçirdi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yaklaşık altı ay aradan sonra haftalık repo ihalelerine yeniden başladı. Ekonomistler bu adımı para politikasında sınırlı bir gevşeme sinyali olarak yorumluyor.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, yabancıların ülkeye giriş süreçlerini dijitalleştiren yeni bir sisteme geçiyor. Uygulama ile güvenlik denetimlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.