Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, çalışanlarının hizmet kalitesini artırmak amacıyla 'Sen Varsan ISG' eğitim programını başlattı. Program kapsamında özel gereksinimli yolcular için yeni bir farkındalık uygulaması da devreye alındı.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (ISG), operasyonel başarısını güçlendirmek ve yolcu memnuniyetini en üst seviyeye taşımak amacıyla 'Sen Varsan ISG' adlı kapsamlı bir eğitim programını hayata geçirdi. Türk misafirperverliği temelinde kurgulanan bu program, havalimanındaki tüm kritik temas noktalarında görev yapan personelin iletişim ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.
Program, güvenlik, temizlik, danışma, otopark ve yeme-içme alanları gibi geniş bir paydaş sistemini ortak bir hizmet vizyonu etrafında birleştiriyor. Malezya Havalimanları Holdings Berhad'ın 'Host Culture' eğitimlerinden ilham alınarak hazırlanan içerikler, Sabiha Gökçen'in operasyonel yapısına ve yolcu profiline uygun şekilde yerelleştirildi. Eğitimlerde teorik bilgilerin yanı sıra, sahada karşılaşılan gerçek senaryolar ve geçmiş yolcu geri bildirimleri üzerinden simülasyonlar gerçekleştiriliyor.
ISG Yönetici Direktörü Hanita Ahmad, yolcu deneyimini sadece operasyonel bir süreç olarak görmediklerini belirterek, 'Çalışma arkadaşlarımızın iletişim becerileri kritik bir rol oynuyor' ifadesini kullandı. Programın, çalışanların bireysel sorumluluk almasını teşvik ederek kurumsal bir kültür haline gelmesi amaçlanıyor.
Eğitim programının bir parçası olarak, özel gereksinimli misafirlerin daha kolay destek alabilmesi için 'Sevgi Rozeti' uygulaması başlatıldı. Görünmeyen engellilik durumlarında yolcuların danışma bankolarından temin edebileceği pembe rozetler, terminal çalışanlarının ihtiyaç sahiplerini daha hızlı fark etmesini sağlıyor. Eğitimlerini tamamlayan personele de benzer rozetler verilerek yolcu ve çalışan arasında etkin bir iletişim mekanizması kurulması hedefleniyor.
Şu ana kadar 500 çalışanın dahil olduğu eğitim sürecinin, önümüzdeki dönemde yaklaşık 2 bin personele ulaştırılması planlanıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı, bu girişimle hem operasyonel mükemmeliyeti sürdürmeyi hem de yolcuların kendilerini daha güvende hissettiği bir hizmet ortamı oluşturmayı amaçlıyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.