Neler yeni

Sağlık Bakanlığı'ndan Yapay Zeka Destekli Denetim Hamlesi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
c7fcc61e271e8dce181bcdce36d7d77f309f6967cdd3bac2d7484245c0bc6e73.webp

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, son bir yılda ülke genelinde yaklaşık 10 bin denetim gerçekleştirildiğini duyurdu. Bakanlık, sağlık hizmetlerinde verimliliği artırmak için yapay zeka tabanlı yeni nesil sistemlere geçiş yapıyor.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada sağlık sistemindeki denetim süreçlerinin dijitalleştiğini duyurdu. Bakanlık, Risk Esaslı Denetim Sistemi (REDES) aracılığıyla yapay zeka teknolojilerini kullanarak olası sorunları önceden tespit etmeyi hedefliyor.

Son bir yıllık verileri paylaşan Memişoğlu, Türkiye genelinde 81 ilde toplam 9 bin 988 denetim faaliyetinin başarıyla tamamlandığını belirtti. Söz konusu denetimlerin sahada 356 temsilci tarafından yürütüldüğü ifade edildi. Bakanlık, 34 farklı başlıkta hazırlanan Yönetici Bilgi Ekranları sayesinde risklerin sürekli olarak takip edildiğini vurguladı.

Bakan Memişoğlu, teknolojik altyapının güçlendirilmesiyle sağlık hizmetlerinde önleyici denetimlerin daha etkin hale getirildiğini belirtti. Karar destek sistemleri sayesinde risklerin önceliklendirildiğini ifade eden Bakanlık, sağlık sistemini daha ileriye taşımak adına dijital dönüşüm çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı. Bu yeni nesil yöntemlerle, sağlık hizmetlerinde kalite ve güvenliğin artırılması amaçlanıyor.

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Son bir yılda 81 ilimizde 9 bin 988 denetim faaliyeti gerçekleştirdik

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Belçika'da bir araba galerisinde çalışan Clement Vandenkerckhove'un Prens Laurent'in oğlu olduğu resmen doğrulandı. Genç adam prenslik unvanı alsa da taht hakkı bulunmuyor.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?