Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren Şahan Gökbakar, dernekle hiçbir bağı olmadığını açıkladı. Gökbakar, yardım faaliyetlerinde her zaman resmi kurumları tercih ettiğini belirtti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma süreci devam ederken, ünlü komedyen Şahan Gökbakar'ın savcılık ifadesi kamuoyuna yansıdı. Gökbakar, ifadesinde dernekle veya Haluk Levent ile herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını net bir dille ifade etti.
Gökbakar, geçmişteki doğal afetlerde de benzer bir tutum sergilediğini belirterek, 2021 yılında Kastamonu'da yaşanan sel ve Muğla'daki yangın felaketlerinde yaptığı yardımları doğrudan AFAD'a teslim ettiğini hatırlattı. Yardım faaliyetlerinin devlet eliyle yürütülmesini her zaman daha doğru bulduğunu savunan Gökbakar, kendi takipçilerini de bu yönde teşvik ettiğini vurguladı.
Haluk Levent'in geçmişteki hukuki dosyalarını bildiğini ifade eden Gökbakar, bu nedenle sanatçıya karşı hiçbir zaman güven duymadığını dile getirdi. 6 Şubat depremlerinin ardından Haluk Levent'in Kızılay'dan çadır alımıyla ilgili açıklamalarını sorguladığını ve bu süreçte sosyal medya üzerinden tartışma yaşadıklarını da sözlerine ekledi. Gökbakar, bu şüpheci yaklaşımı nedeniyle dernek destekçileri tarafından eleştirildiğini de belirtti.
İfadesinde Ahbap Derneği aracılığıyla herhangi bir maddi yardımda bulunmadığını yineleyen Gökbakar, afet dönemlerinde şahsi imkanlarıyla ve kendi çevresiyle organize olarak yardımları resmi kanallara ulaştırdığını belirtti. Herhangi bir özel vakıf veya dernekle çalışma yürütmediğini belirten Gökbakar, yardım faaliyetlerinde resmi kurumların tek muhatap olması gerektiği yönündeki görüşünü yineledi.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Şahan Gökbakar'ın "AHBAP" ifadesi ortaya çıktı: "Haluk Levent'e güven duymazdım"
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.