- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 30,669
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Samsun'da üç işçinin elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiği fabrikadaki kazaya ilişkin üç şüpheli hakkında hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede şüphelilerin gerekli güvenlik önlemlerini almadığı vurgulandı.
Samsun'un Tekkeköy ilçesinde faaliyet gösteren bir demir çelik fabrikasında meydana gelen ve üç işçinin hayatını kaybettiği iş kazasına ilişkin hukuki süreç başladı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, üç şüpheli hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.
Olay, 3 Haziran tarihinde fabrikanın çelikhane tesisinde yaşandı. Naci Gezer ve Yunus Çekiç, tıkalı giderleri açmak amacıyla girdikleri kuyuda elektrik akımına kapıldı. Arkadaşlarına yardım etmek için kuyuya giren makine bakım formeni Mustafa İnanç da aynı akıma kapılarak yaşamını yitirdi. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor, ölümlerin vücuttan geçen elektrik akımı nedeniyle gerçekleştiğini doğruladı.
İddianamede, işveren vekili S.Ç., tesis müdürü H.K. ve vardiya amiri M.G. şüpheli sıfatıyla yer aldı. Bilirkişi incelemelerinde, kuyuda bulunan seyyar dalgıç su pompasında elektrik kaçağı olduğu belirlendi. Ayrıca, olay öncesinde giderlerdeki tıkanıklık riskinin bilindiği ancak buna rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığı ifade edildi.
İddianamede, kapalı alanda yapılan çalışma için herhangi bir iş izin formu düzenlenmediği ve gaz ölçümü gibi temel güvenlik prosedürlerinin uygulanmadığına dikkat çekildi. Şüphelilerin, mevcut risklerden haberdar olmalarına rağmen önlem almadıkları gerekçesiyle eylemlerinin "bilinçli taksir" kapsamında değerlendirilmesi istendi. Bu doğrultuda, şüphelilerin "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan ayrı ayrı cezalandırılmaları talep ediliyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Samsun'da 3 işçinin öldüğü kazada 3 şüpheli hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemi
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.