Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda SANKO Üniversitesi ile ilgili bazı gelişmeler dikkatimi çekti. Özellikle akademik ve bilimsel alanda aktif olduklarını görüyoruz. Örneğin, 2019 yılında Tıp Fakültesi ev sahipliğinde "Oftalmolojide Güncel Pratik Yaklaşımlar: Tanı ve Tedavide Ne Yapıyorum?" konulu önemli bir bilimsel toplantı düzenlenmiş. Bu toplantıda, diyabetik makula ödemi gibi konular ele alınmış ve bilginin paylaşımına büyük önem verildiği belirtilmiş. Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı'nın da vurguladığı gibi, üniversiteler sadece öğrenci yetiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda bilgiyi üretme ve paylaşma görevini de üstleniyor. Bu tür etkinlikler, üniversitenin bilimsel katkılarını ve gelişimini gösteriyor.
Üniversitenin geçmişine baktığımızda, 2013 yılında kurulduğunu ve Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon gibi lisans programları sunduğunu görüyoruz. Ayrıca Moleküler Tıp, Hemşirelik ile Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler alanlarında yüksek lisans eğitimi de veriliyor. Bu geniş yelpaze, SANKO Üniversitesi'nin farklı alanlarda uzmanlaşma fırsatları sunduğunu gösteriyor. 2017-2018 Akademik Yılı açılış töreninde, Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı ve Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, Prof. Dr. Mahmut Atıf Berkman'ın ilk dersiyle yeni akademik yıla merhaba denmiş. Bu da üniversitenin akademik kadrosunun gücünü ve öğrencilere sunulan eğitim kalitesini yansıtıyor.
Son olarak, üniversitenin geleceğe yönelik adımları da dikkat çekici. 2025 yılı Temmuz ayında Tıp Fakültesi 4. ve 5. sınıf için yatay geçiş başvurularının başladığı duyurulmuş. Bu, farklı üniversitelerden öğrencilerin SANKO Üniversitesi'nde eğitimlerine devam etme fırsatı bulabileceği anlamına geliyor. Üniversitenin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan bu duyurular, öğrencilere yönelik fırsatları ve güncel gelişmeleri takip etmenin önemini bir kez daha gösteriyor. Genel olarak SANKO Üniversitesi, hem akademik etkinlikleri hem de eğitim olanaklarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor gibi görünüyor.
Siz SANKO Üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Üniversitenin eğitim kalitesi, kampüs olanakları veya diğer konularda deneyimleriniz ya da görüşleriniz var mı? Yorumlarınızı bekliyorum!