Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Batman'ın Sason ilçesinde ağaç kovuklarında kendiliğinden üretilen doğal bal, yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Şifa arayanların yoğun ilgi gösterdiği ürün, yurt dışına da ihraç ediliyor.
Batman'ın Sason ilçesindeki ormanlık alanlarda, arıların insan müdahalesi olmadan ağaç kovuklarında ürettiği doğal bal, piyasadaki yüksek fiyatıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Tamamen doğal koşullarda, şeker veya ilaç takviyesi kullanılmadan elde edilen bu ürünün kilogram fiyatı 15 bin liraya kadar yükseldi. Çeyrek altının güncel değerini geride bırakan bu fiyat seviyesi, balın üretim sürecindeki zorluklar ve sınırlı miktarda bulunmasıyla açıklanıyor.
Bölgedeki gezgin arıcıların kovanlarından kaçan oğulların yerleştiği ağaç kovukları, zamanla doğal birer üretim merkezine dönüşüyor. Ormanlık alanlarda vatandaşlar tarafından tespit edilen bu ballar, özel yöntemlerle toplanarak satışa sunuluyor. Doğallığı nedeniyle şifa arayan tüketicilerin öncelikli tercihi haline gelen ürün, sadece yerel pazarda değil, uluslararası alanda da karşılık buluyor. Sasonlu üreticiler, elde ettikleri bu özel balı başta Amerika ve Rusya olmak üzere çeşitli ülkelere göndererek önemli bir gelir kapısı oluşturuyor.
Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlar için ekonomik bir değer taşıyan bu doğal bal, üretim sürecinin tamamen organik olması sebebiyle yüksek talep görmeye devam ediyor. Sınırlı miktarda elde edilebilmesi, ürünün piyasadaki diğer bal çeşitlerinden ayrışmasına ve fiyatının yüksek seyretmesine neden oluyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
1 kilosu çeyrek altını geride bıraktı. Yüksek fiyatı dikkat çekti
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
ABD'li iş insanı Bill Gates, Jeffrey Epstein ile geçmişte kurduğu iletişimi büyük bir hata olarak tanımladı. Gates, Epstein'ın hayırseverlik faaliyetlerine destek olabileceği düşüncesiyle hareket ettiğini belirtti.