- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 31,318
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Mersin'de bir daire satın alan Ramazan Merveyanoğlu, yaklaşık iki yıldır kiracıyı çıkaramadığını ve kira alamadığını belirtti. Mahkemenin tahliye davasını reddetmesi üzerine ev sahibi, karşı tarafın avukatına vekalet ücreti ödemek zorunda kaldı.
Mersin'in Yenişehir ilçesinde yaşayan Ramazan Merveyanoğlu, 29 Ocak 2025 tarihinde yatırım amacıyla satın aldığı dairede büyük bir mağduriyet yaşıyor. Satın aldığı evin içinde bulunan yabancı uyruklu kiracıyı yasal yollarla çıkarmak isteyen Merveyanoğlu, yaklaşık iki yıldır ne evine girebildiğini ne de kira geliri elde edebildiğini ifade etti.
Evi devraldıktan sonra noter aracılığıyla ihtarname gönderdiğini belirten Merveyanoğlu, kiracının evi boşaltmaması üzerine konuyu yargıya taşıdı. Ancak mahkeme süreci, ev sahibi için beklenmedik bir sonuçla neticelendi. Mahkeme, Merveyanoğlu'nun tahliye talebini reddederken, yargılama giderleri kapsamında karşı tarafın avukatına 41 bin TL vekalet ücreti ödemesine hükmetti.
Dava sürecinde hazırlanan bilirkişi raporuna da sert tepki gösteren Merveyanoğlu, piyasa değerinin 20 bin TL civarında olduğunu savunduğu daire için kira bedelinin 2 bin TL olarak belirlenmesinin adaletsiz olduğunu öne sürdü. Kiracının hiçbir şekilde ödeme yapmadığını vurgulayan Merveyanoğlu, "Hem mal sahibiyim hem de üstüne para veriyorum" diyerek yaşadığı maddi ve manevi zorlukları dile getirdi.
İki yıldır süregelen bu durum karşısında çaresiz kaldığını belirten ev sahibi, mağduriyetinin giderilmesi için hukuk mücadelesini sürdüreceğini belirtti. Mülk sahibi olmasına rağmen evini kullanamayan ve üzerine bir de yasal masraflarla karşı karşıya kalan Merveyanoğlu, sürecin bir an önce sonuçlanmasını bekliyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Satın aldığı eve yaklaşık iki yıldır giremiyor! 'Hem mal sahibiyim hem de üstüne para veriyorum'
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.