Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ağustos ayı Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına yatırdı. Toplamda 2 milyar 129 milyon liralık destek sağlandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların sosyal gelişimlerini desteklemek ve eğitim masraflarını karşılamak amacıyla ağustos ayına ait Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerini tamamladı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklamada, çocukların aile şefkatiyle ve sosyal çevrelerinden kopmadan yetişmelerinin öncelikli hedefleri olduğu vurgulandı.
Bakanlık verilerine göre, ağustos ayı kapsamında toplam 2 milyar 129 milyon lira tutarında ödeme gerçekleştirildi. Yapılan düzenlemeyle birlikte, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artış oranları SED ödemelerine de yansıtıldı. Bu güncelleme neticesinde, daha önce ortalama 9 bin 723 lira olan destek tutarı 11 bin 38 liraya yükseldi.
Bakan Göktaş, çocukların milli değerlere bağlı, öz güvenli ve sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılmasının önemine dikkat çekti. Aile odaklı sosyal hizmet modelleriyle çocukların aile ortamında büyümelerinin toplumsal değerlerin korunması açısından kritik bir rol oynadığını belirten Göktaş, bu desteklerin çocukların eğitim süreçlerine doğrudan katkı sağladığını ifade etti. Bakanlık, çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sosyal yardım programlarının kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.
2 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Ağustos ayı Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri hesaplara yatırıldı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Kasımpaşa ile Trabzonspor arasındaki Süper Lig mücadelesi 15 Ağustos 2026 tarihinde gerçekleşecek. Karşılaşma futbolseverler tarafından canlı olarak takip edilebilecek.