Neler yeni

Sefarad Başhahamı'ndan Gazze ve Filistin topraklarına ilişkin tartışmalı açıklamalar

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
12,615
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
dffae87f2df725900e9d3f3e7fe866dea9811b21ad7749e9c848a29697d4f6ae.webp


Sefarad Başhahamı Yosef, Gazze'nin İsrail toprağı olduğunu iddia ederek bölgeye geri dönülmesi çağrısında bulundu. Filistinlilerin bir halk olmadığını savunan Yosef, tarihi toprakların nın İsrail'e ait olduğunu öne sürdü.

Sefarad Başhahamı Yosef, Batı Kudüs'te bulunan Gush Katif Müzesi'nde gerçekleştirdiği konuşmada Gazze'ye yönelik tartışmalı ifadeler kullandı. Gazze'nin İsrail toprağı olduğunu iddia eden Yosef, bölgeye geri dönmeleri gerektiğini savundu. Konuşmasında Gazze'nin yanı sıra Nablus ve Cenin gibi bölgelerin de İsrail'e ait olduğunu ileri süren Başhaham, bu toprakların nın kendilerine ait olduğunu iddia etti.

Yosef, Filistin halkına yönelik nefret söylemi içeren ifadeler kullanarak, onların bir halk olmadığını ve hiçbir haklarının bulunmadığını öne sürdü. Kutsal değerlere atıfta bulunarak Gazze'nin yok edilmesi için dua ettiğini belirten Yosef, kendileri açısından kurtuluşun tüm tarihi Filistin topraklarının İsrail egemenliğine girmesi anlamına geldiğini ifade etti. Başhaham'ın bu açıklamaları, bölgedeki gerilimi tırmandıran ve uluslararası kamuoyunda tepki çeken bir söylem olarak kayıtlara geçti. Yosef, Gazze'nin İsrail'in bir parçası olduğunu yineleyerek, bölgedeki yerleşim planlarına dair radikal görüşlerini dile getirdi.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, ABD'nin yeni yaptırım hazırlıklarını çaresizlik olarak değerlendirdi. Tahran yönetimi, çözümün baskı değil karşılıklı saygı olduğunu vurguladı.

Kolombiya'nın eski lideri Gustavo Petro, İsrail hükümetinin Gazze'deki saldırılarını sert bir dille eleştirdi. Petro, İsrail ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulması fikrine karşı çıkarak Filistin'in egemenliğini savundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Devlet Bayrağı Günü'nde yaptığı konuşmada ülkesinin bağımsızlık mücadelesini vurguladı. Törene bölge ülkelerinin liderleri de katılım sağladı.
 

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst