Neler yeni

Seferihisar'daki rüşvet soruşturmasında şoförden dikkat çeken para trafiği itirafı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Katılım
26 May 2026
Mesajlar
20,861
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
df2b4f8eb788273ad9eee6ecef2f6bf0e52bf1a3b385d1df0c7cc8468fc897b1.webp


İzmir'deki rüşvet soruşturmasında ifade veren belediye başkanı şoförü, makam aracında ve ofiste gerçekleşen para transferlerini detaylandırdı. Tutuklu bulunan Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in talimatıyla hareket ettiğini öne süren şoför, ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kapsamlı rüşvet soruşturması, belediye başkanının şoförünün verdiği ifadelerle yeni bir boyut kazandı. 28 Ağustos tarihinde gözaltına alınan ve ardından ev hapsi şartıyla serbest bırakılan A.D., etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadede, belediye başkanı İsmail Yetişkin'in talimatıyla çeşitli iş insanlarından nakit para topladığını iddia etti.

A.D., ifadesinde müteahhitler ve emlakçılardan poşet veya zarf içerisinde teslim aldığı paraları, doğrudan makam odasında veya başkanlık aracında İsmail Yetişkin'e ilettiğini belirtti. İtirafında, mart ayında kendisine verilen 100 gram külçe altını Kemeraltı Çarşısı'ndaki bir kuyumcuda bozdurduğunu ve elde edilen 100 bin liranın bir kısmını başkanın talimatıyla S.A. isimli şahsa teslim ettiğini anlattı. Ayrıca, emlak ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren U.P. isimli bir kişiden 100 bin lira tutarında nakit parayı teslim alıp aynı gün başkana ulaştırdığını öne sürdü.

Seferihisar Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturma süreci, 25 Haziran tarihinde aralarında Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ve çeşitli belediye başkan yardımcılarının bulunduğu 25 kişinin gözaltına alınmasıyla başlamıştı. Operasyon sonucunda İsmail Yetişkin tutuklanarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmış, yerine meclis kararıyla Fuat Gümüş başkan vekili olarak seçilmişti. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ise ev hapsi cezasının ardından görevine iade edilmişti.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer şoför M.K. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. A.D. hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanarak ev hapsi kararı verildi. Yargı süreci, belediye bünyesindeki usulsüzlük iddiaları ve para trafiği ekseninde devam ediyor.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Seferihisar Belediyesi soruşturmasında Başkan'ın şoförü para trafiğini anlattı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
 

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

  • Güncel Gündem & Haberler

  • Teknoloji & Yapay Zeka

  • Bilim, Kültür & Tarih

  • Eğlence, Magazin & Yaşam


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?
    Üst