Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Edirne'de bulunan tarihi Selimiye Camisi'nin giriş kapısında yer alan baykuş motifi dikkat çekiyor. Bilgeliği simgeleyen bu figür, Türk sanatının köklü geçmişine ışık tutuyor.
Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Camisi, mimari detaylarıyla olduğu kadar barındırdığı sembollerle de öne çıkıyor. Caminin cümle kapısında yer alan baykuş motifi, ziyaretçilerin ilgisini çeken önemli unsurlar arasında bulunuyor.
Sanat tarihçilerine göre bilgeliği temsil eden bu özel figür, kadim Türk sanatının estetik anlayışını ve derin izlerini taşıyor. Tarihi yapının girişinde yer alan bu detay, geçmişten günümüze ulaşan kültürel mirasın bir parçası olarak varlığını korumaya devam ediyor.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Selimiye Camisi'ndeki baykuş motifi kadim Türk sanatının izlerini taşıyor
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Mersin'in Anamur ilçesinde eski erkek arkadaşı tarafından otomobili satırla parçalanan kadın, KADES üzerinden yardım istedi. Olay sonrası teslim olan şüpheli gözaltına alındı.
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Türkiye'nin ilk milli uçak gemisinin 2027 yılında suya indirileceğini duyurdu. Gemi, insansız hava ve deniz araçlarını aynı anda taşıyabilen dünyadaki ilk platform olacak.