Neler yeni

🕵️ Siber Güvenlik Dünyasında Bug Bounty Avcısı Olmak: Açık Bulup Para Kazanmak

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
egitim.png

Hacker'ların Silahıyla Şirketleri Koruyarak Dolar Bazlı Ödüller Koparmak

Herhangi bir şirkete bağlı kalmadan, evinizde kahvenizi yudumlarken devasa küresel markaların (Google, Apple, Türk Hava Yolları) sistemlerindeki güvenlik açıklarını (SQL Injection, XSS, SSRF) yasal olarak arayıp bulduğunuz ve şirkete bildirerek ödül (Bounty) kazandığınız meslektir: Bug Bounty Avcılığı.

🛡️ Beyaz Şapkalı Hackerlık Yolunda Başarı Kriterleri

HackerOne ve Bugcrowd Platformları: Dünyadaki tüm yasal açık avcılığı programları bu platformlar üzerinden döner. Buraya kaydolup kurallara (Scope) sadık kalarak sistemleri hacklemeye başlarsınız.
Derin Sabır ve Keşif (Recon) Safhası: İlan edilen bir sistemde herkesin bildiği araçlarla (Nmap/Burp Suite) otomatik tarama yapmak size ödül getirmez; çünkü o açıkları zaten şirket kapatmıştır. Sır, kimsenin bakmadığı alt alan adlarını (subdomain) ve gizli API uçlarını manuel analizle avlamaktadır.
Raporlama Kalitesi: Açığı bulduğunuzda bunu şirketin teknik ekibine adım adım, PoC (Proof of Concept) videosu hazırlayarak kurumsal bir dille raporlamak, alacağınız ödül miktarını (Critical/High seviyesine göre) doğrudan belirler.

💻 Siber Güvenlik Sektörünün En Heyecanlı Finansal Kapısı

Tek bir kritik açık (Critical Bug) bularak 5.000 - 10.000 dolar arası ödüller kazanmak hayal değildir; ancak bu iş ciddi bir web/network mimarisi bilgisi ve durmaksızın araştırma disiplini gerektirir. Yasal sınırların dışına çıkıp izinsiz hackleme yapmak ise hapis cezasıyla biten bir suçtur, çizgiyi koruyun.

💬 Aramızda Bug Bounty Avcılığı Yapan, HackerOne'da Rapor Teslim Eden Var Mı?

Değerli Sosyal Forum sakinleri; siber güvenlik dünyasına ilginiz var mı? Bugüne kadar yakaladığınız en ilginç sistem açığı neydi?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?