Neler yeni

Siber Tehditler Üretimi Durdurabiliyor, Kayıplar Milyon Dolarları Buluyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
c29225d76b836483cfd1155258351cae3163a14c8bc5139901e309df50095119.webp

Dijital tehditler, üretim faaliyetlerinin tamamen durmasına yol açarak imalat sektöründe milyon dolarlık kayıplara neden olabiliyor. Siber olaylar nedeniyle üretimde yaşanan kesintiler, teslimat taahhütlerinin yerine getirilememesi gibi sorunlarla büyük zararlara yol açıyor.

Siber tehditler, imalat sektöründe operasyonel aksamalara ve ciddi finansal kayıplara yol açabiliyor. Dijital saldırılar, üretim faaliyetlerinin tamamen durmasına neden olarak kuruluşları zor durumda bırakabiliyor. Yapılan tahminlere göre, imalat firmalarının yüzde 60'ı siber olaylardan kaynaklanan zararın 1 milyon doların üzerinde olacağını öngörüyor. Siber saldırılar nedeniyle yaşanan kesintilerin ortalama süresi ise 15,3 saate ulaşıyor.

Siber olayların en büyük etkileri, üretimin durması ve zamanında teslimat yapılamaması olarak öne çıkıyor. Bu durum, Toplam Ekipman Etkinliği (OEE) gibi kritik üretim metriklerini de olumsuz etkileyebiliyor.

Kuruluşların yüzde 59'unda güvenlik politikaları Bilgi Teknolojileri (BT) departmanları tarafından yönetiliyor. Ancak bu politikalar, üretim tesislerinin özel ihtiyaçlarını yeterince karşılamıyor. Ayrıca, çok sayıda güvenlik aracının yönetimi de firmalar için yüzde 44 oranında bir sorun teşkil ediyor. Operasyonel Teknoloji (OT) sistemlerinin güncellenmesi (yamalanması) konusundaki sorun oranı ise yüzde 38 olarak belirtiliyor.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,96'lık bir artışla tamamlayarak 14 bin puan seviyesini geçti. Açılışta 14.124,18 puana ulaşan endekste tekstil ve deri sektörü en çok kazandıran alan oldu.

Smart Spor yorumcusu Semih Sezerli, Fenerbahçe'nin Lukaku ve Beşiktaş'ın Vlahovic transferlerini değerlendirdi. İki golcünün de şampiyonluk yarışını belirleyici rol oynayacağını belirtti.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?