Sıfır araç alımında 'ayıplı mal' tartışması

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
9cde961f14bf85cbf7458b0dca15527188dcc7a976d4985bb80e2b9511ebcf45.webp

Yalova'da sıfır kilometre araç satın alan bir vatandaş, aracın kaputunda sök-tak işlemi ve boya farklılığı olduğunu iddia ederek değişim talep etti. Bayi ise durumun üretim standartları dahilinde olduğunu belirterek iddiaları reddetti.

Yalova'da yaşayan bir tüketici, büyük bir heyecanla satın aldığı 2 milyon 385 bin lira değerindeki sıfır kilometre aracın teslimatından kısa süre sonra yaşadığı mağduriyetle gündeme geldi. Kusursuz bir araç almak için daha yüksek bir bedel ödemeyi tercih eden vatandaş, aracı teslim aldıktan hemen sonra götürdüğü ekspertiz merkezinde beklemediği bir tabloyla karşılaştı.

Yapılan incelemeler sonucunda, aracın ön kaputunda sök-tak işlemi yapıldığı ve menteşe bölgelerinde boya uygulaması bulunduğu tespit edildi. Raporda, aracın genel boya kalınlığı 75-90 mikron aralığında ölçülürken, kaput bölgesindeki değerlerin 140-160 mikron seviyesine çıktığı kaydedildi. Tüketici, bu durumun aracın ileride değer kaybına uğramasına neden olacağını belirterek, aracın kusursuz bir yenisiyle değiştirilmesini talep etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan bayi yetkilileri ise iddiaları reddederek, kaput vidalarındaki sök-tak izlerinin sevkiyat ve taşıma sürecindeki ayarlamalardan kaynaklanabileceğini ifade etti. Firma, boya kalınlığı konusundaki farklılıkların ise markanın resmi üretim standartları olan 50 ile 300 mikron aralığında kaldığını ve bunun bir üretim hatası veya ayıp teşkil etmediğini savundu.

Yaşanan anlaşmazlık nedeniyle arabuluculuk sürecinden de sonuç alamayan tüketici, yaklaşık 40 gündür aracını kullanamadığını ve hukuki yollara başvurduğunu belirtti. Tüketici, büyük şirketlerden sorumluluk almalarını beklediğini vurgularken, sıfır araç alırken dahi benzer sorunlarla karşılaşma endişesinin kendisini derinden üzdüğünü ifade etti.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Yalova’da akılalmaz olay! Sıfır araç hayali kabusa döndü: Ekspertiz gerçeği böyle ortaya çıkardı!

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?