Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaz dönemi Kuran kurslarına katılan binlerce öğrenci eğitimlerini başarıyla tamamladı. Düzenlenen törenle öğrencilere belgeleri takdim edildi.
Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaz boyunca devam eden Kuran kursları, düzenlenen belge töreniyle sona erdi. Toplamda 5 bin 400 öğrencinin katılım sağladığı eğitim programında, 157 eğitmen görev alarak çocuklara Kuran-ı Kerim ve temel İslami bilgiler konusunda rehberlik etti.
Kursların tamamlanması vesilesiyle Hacı Halil Ökten Camisi'nde bir etkinlik gerçekleştirildi. Törene İlçe Müftüsü Ferit Bilgin, Uzman Vaiz Mesut Aslan, kurs eğitmenleri, öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Programda konuşma yapan İlçe Müftüsü Ferit Bilgin, çocukların dini eğitim almasının önemine vurgu yaparak, sürece katkı sunan eğitmenlere ve çocuklarını kurslara yönlendiren ailelere teşekkürlerini iletti.
Etkinlik kapsamında kurslarda gönüllü olarak görev yapan eğitmenlere ödülleri verilirken, eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere belgeleri takdim edildi. Silopi genelindeki camilerde ve kurs merkezlerinde yürütülen eğitim dönemi, öğrencilerin ve ailelerin katılımıyla coşkulu bir şekilde noktalandı.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Şırnak- Silopi’de yaz Kur’an kurslarını tamamlayan 5 bin 400 öğrenciye belge
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
İran Ordusu, ülke topraklarına saldıran ABD askerlerini yakalayanlara para ödülü verileceğini duyurdu. Kadınlar için belirlenen ödül miktarının erkeklerin iki katı olması dikkat çekti.