Simav'da Jeotermal Sera Bölgesi Üretime Başlıyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
a4b32ad35476975efca3019b251d6c77df212e241cbdd11aa46e0a0da045b6c7.webp

Kütahya'nın Simav ilçesinde kurulan jeotermal ısıtmalı sera bölgesi, altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla üretime hazır hale getirildi. Projenin bölge ekonomisine yıllık 3 milyar lira katkı sağlaması ve 1500 kişiye istihdam oluşturması bekleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kütahya'nın Simav ilçesinde hayata geçirilen Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi'nde altyapı süreçleri başarıyla tamamlandı. Bakan İbrahim Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, jeotermal enerjinin tarımsal üretimle birleştirildiği bu önemli projenin artık yatırımcıların hizmetine sunulduğunu belirtti.

Toplam 1185 dekar üretim alanına sahip olan bölge; 17 modern sera ve 8 sanayi tesisinden oluşuyor. Jeotermal kaynakların verimli kullanımıyla bölge ekonomisinde yeni bir dönemin kapılarını aralayan tesisin, yıllık 3 milyar liralık ekonomik değer üretmesi öngörülüyor. Ayrıca, bölgedeki istihdam kapasitesinin 1500 kişiye ulaşacağı ifade ediliyor.

Bakan Yumaklı, projenin hem Kütahya hem de Türkiye genelindeki tarımsal üretim gücüne önemli bir ivme kazandıracağını vurguladı. Modern altyapısıyla dikkat çeken organize tarım bölgesi, jeotermal enerjinin tarımdaki bereketini yansıtarak sürdürülebilir üretim hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Kütahya'daki Simav Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi üretime hazır

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2026-2027 sezonu lig aşaması kura çekimi bu akşam Monako'da gerçekleştirilecek. 3. torbada yer alan temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri saat 19.00'da netleşecek.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?