Neler yeni

🚨 Sınavda Kopya Çekmenin (Kopya Muamelesi Görmenin) Ağır Bedelleri

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

'Sıraya yazayım', 'Telefona bakarım', 'Arkadaşımdan kopya çeker günü kurtarırım' fikri üniversitede çok büyük bir kumardır. Lisedeki gibi hocanın kağıdı alıp 'sıfır verdim' demesiyle bitmez bu iş; ucu okuldan uzaklaştırmaya kadar giden devasa bir bürokratik faciadır.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Gözetmen asistan kopya çektiğinizi fark ettiği an sizinle tartışmaz; sessizce tutanağı tutar ve sınav sonrası komisyona sevk eder. Soruşturma açıldığı an sicilinize işler, tüm burslarınız (KYK dahil) anında kesilir ve en az 1 dönem okuldan uzaklaştırma alırsınız.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Sınavdan 30 alıp bütte kurtarma şansınız her zaman vardır ama kopya çekip yakalandığınızda o dersi ve o dönemi tamamen kaybedersiniz. Bu anlamsız riske asla girmeyin.
• Sınav esnasında yanınızdaki arkadaşınız kopya çekiyorsa ve gözetmen ikinizi birden tutanağa yazıyorsa, mağdur olmamak adına kağıdınızı hemen gizleyin ve durumla alakanız olmadığını net belirtin.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; üniversite hayatınızda kopyadan yakalanan birine veya açılan bir soruşturmaya şahit oldunuz mu? Bedeli sizce de çok ağır mı?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?