Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Ankara'da kimyasal zehirlenme şüphesiyle hastaneye getirilen iki kişi nedeniyle acil servis geçici olarak tahliye edildi. Hastane yönetimi tarafından güvenlik protokolleri devreye alınarak inceleme başlatıldı.
Ankara'nın Sincan ilçesinde bulunan Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan bir olay, sağlık kuruluşunda hareketli anların yaşanmasına neden oldu. 23 Ağustos tarihinde, kimyasal zehirlenme şüphesi taşıyan iki kişinin hastaneye sevk edilmesi üzerine acil servis biriminde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.
Hastaneye getirilen kişilerin durumu ve maruz kaldıkları kimyasal maddenin olası riskleri göz önünde bulundurularak, acil servis içerisinde bulunan hastalar ve refakatçileri kontrollü bir şekilde tahliye edildi. Hastane yönetimi tarafından uygulanan bu tedbirler, hem hastaların hem de sağlık personelinin güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Tahliye işleminin ardından acil servis birimi geçici bir süreyle hizmete kapatıldı.
Acil servisin boşaltılmasının ardından, uzman ekipler tarafından hastane içerisinde detaylı inceleme ve değerlendirme çalışmaları başlatıldı. Olayın kaynağı olan kimyasal maddenin niteliği ve hastane ortamına yayılan olası etkileri, yürütülen teknik çalışmaların ardından netlik kazanacak. Yetkililer, hastanede alınan güvenlik önlemlerinin olası riskleri bertaraf etmek amacıyla uygulandığını belirtti. Vatandaşlar, sağlık hizmetlerinin ne zaman normale döneceğine dair gelişmeleri yakından takip ederken, hastane yönetiminden yapılacak resmi açıklamalar bekleniyor. Şu an için hastane genelinde güvenlik protokollerinin titizlikle uygulandığı ve durumun kontrol altında tutulduğu ifade ediliyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
SİNCAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ SON DAKİKA: Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi boşaltıldı mı, neden?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Sezona kötü bir başlangıç yapan Göztepe, savunmadaki sakatlıklar ve orta sahadaki eksikliklerle mücadele ediyor. Gençlerbirliği maçında penaltı kaçıran İzmir ekibi, sahadan mağlubiyetle ayrıldı.