- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 3,034
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Sinop'ta ormanlık alanda, Düzce'de ise kıyıda insansız hava aracı parçaları bulundu. Yetkililer bulunan cisimler üzerinde inceleme başlattı.
Türkiye'nin farklı noktalarında insansız hava aracı (İHA) parçalarına rastlanması üzerine güvenlik birimleri harekete geçti. Sinop'un Ayancık ilçesinde ormanlık alanda mantar toplamak amacıyla bulunan Cevdet Çapar ve beraberindeki iki kişi, ağaçlık bölgede İHA'ya ait olduğu değerlendirilen parçalarla karşılaştı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye intikal eden jandarma ekipleri, parçaları detaylı inceleme yapmak üzere muhafaza altına aldı.
Benzer bir olay ise Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşandı. Denizden gelen dalgaların etkisiyle kıyıya vuran şüpheli bir cisim, bölge sakinlerini tedirgin etti. Yapılan ilk incelemeler sonucunda cismin Rus yapımı bir insansız hava aracı olduğu tespit edildi. Emniyet güçleri tarafından güvenli bir bölgeye taşınan cisim kontrol altına alındı. Düzce Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, söz konusu durumun herhangi bir olumsuzluk teşkil etmediği ve vatandaşların endişelenmesine gerek olmadığı vurgulandı. Her iki olayla ilgili başlatılan teknik incelemeler devam ediyor.
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
ABD ve İran, Pakistan'ın arabuluculuğunda devam eden ateşkesi uzatma kararı aldı. Uzatmanın süresi ve temel anlaşmazlıkların çözümü için görüşmeler devam ediyor.
Sakarya'da alkollü araç kullanırken yakalanan sürücü, kendisine kesilen yüksek miktarlı cezaya sinirlenerek basın mensuplarına saldırdı. Olay sonrası gözaltına alınan şahıs karakola götürüldü.
12 Ağustos 2026 tarihinde Ege Denizi ve İzmir'in Karaburun ilçesinde sarsıntılar kaydedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre bölgedeki deprem aktiviteleri takip ediliyor.