Neler yeni

💼 Şirket Değiştirirken Sıfırlanan Kıdem Masalı ve Unvan Kayıpları Dengesi

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Mevcut şirketinizde 'Kıdemli Uzman' unvanındasınız ve her şeyi siz yönetiyorsunuz. Başka bir şirketten çok daha yüksek maaşlı bir teklif geldi ama unvanınız düz 'Uzman' olacak. Sırf unvan ve kıdem düşmesin diye o teklifi reddetmek ne kadar mantıklıdır?

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Kurumsal hayatta unvanlar şirketlerin iç politikalarına göre tamamen sunidir. Küçük bir firmanın 'Direktörü' büyük bir küresel şirkette ancak 'Müdür' veya 'Uzman' pozisyonuna denk gelebilir. Önemli olan kartvizitteki süslü kelimeler değil, banka hesabınıza yatan ücret ve projenin büyüklüğüdür.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Unvan egonuzu bir kenara bırakın; eğer yeni şirket size daha yüksek finansal paket, daha iyi yan haklar ve gelecekte CV'nize değer katacak devasa bir marka gücü sunuyorsa, unvan düşüşünü hiç umursamadan teklifi kabul edin.
• Yeni şirkette göstereceğiniz 6 aylık başarılı performans sonrasında, oradaki dikey hiyerarşide unvanınızı zaten organik olarak yeniden yükseltebileceğinizi unutmayın.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; kariyerinizde sırf unvanınız daha havalı duracak diye maaşı daha düşük bir işi tercih eder miydiniz?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?