Neler yeni

📉 Şirket İçi Yatay Geçiş Fırsatları: Başka Departmana Nasıl Geçilir?

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Mevcut şirketinizdeki pozisyonunuzdan (örneğin müşteri ilişkilerinden) sıkıldınız ama firmayı seviyorsunuz ve içerideki pazarlama veya veri analitiği departmanına geçmek istiyorsunuz. Şirket içi yatay geçiş, istifa etmeden kariyer yenilemenin en güvenli yoludur.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar Modalyonun Diğer Yüzü

Mevcut yöneticinizden gizlice başka departmanın müdürüyle görüşüp transfer olmaya çalışmak kurumsal bir krize yol açabilir. Müdürünüz 'arkamdan iş çevrildi' diyerek geçişinizi tamamen bloke edebilir ve mevcut yerinizi de kaybedebilirsiniz.

Benim Naçizane Yaklaşımım ve Önerilerim

• Şirket içi açık iç ilanları (Internal Job Postings) İK üzerinden takip edin ve başvuru yapmadan önce mevcut yöneticinizle dürüst bir kariyer görüşmesi yaparak 'Ben şu alanda kendimi geliştirdim, içerideki şu pozisyona başvurmak istiyorum, desteğinizi rica ederim' diyerek onayını alın.
• Geçmek istediğiniz departmandaki projeleri okul veya boş zamanlarınızda inceleyip, oradaki müdüre 'Ben mevcut isimle birlikte sizin tarafa şöyle bir entegrasyon projesi hazırladım' diyerek yeteneklerinizi içeriden kanıtlayın.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; halihazırda çalıştığınız şirkette hiç departman değiştirip yatay geçiş yapanınız oldu mu? Süreç nasıl yönetilmeli?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?