Şırnak'ın Uludere ilçesinde, sınır güvenliğini sağlamakla görevli Mehmetçik tarafından önemli bir eğitim destek projesi hayata geçirildi. "Mehmetçik Kurs Merkezi Projesi" adı altında yürütülen bu girişimle, bölgede sınavlara hazırlanan 96 öğrenciye takviye eğitim imkanı sunuluyor. Bu proje, Mehmetçik'in sadece vatan savunmasındaki rolünü değil, aynı zamanda bölge halkıyla kurduğu güçlü bağı ve sosyal sorumluluk anlayışını da gözler önüne seriyor.
Proje kapsamında, geleceğin hukukçu, mühendis ve doktor adayları arasında yer almak isteyen gençlere hafta sonları özel dersler veriliyor. Mehmetçik, öğrencilerin üniversite sınavlarına daha iyi hazırlanabilmeleri ve akademik başarılarını artırabilmeleri amacıyla yoğun bir program uyguluyor. Bu sayede, gençlerin hayalini kurdukları hukuk, mühendislik ve tıp gibi kritik bölümlere ulaşmaları için gerekli bilgi ve becerileri edinmelerine destek sağlanıyor.
"Mehmetçik Kurs Merkezi Projesi"nin, öğrencilerin eğitim motivasyonunu yükseltirken, bölgedeki gençlerin geleceğe daha umutlu bakmalarına vesile olduğu belirtiliyor. Projenin, güvenlik güçlerinin bölgedeki sosyal yaşama katkısının önemli bir göstergesi olduğu ve gençlerin eğitim hayatına sunduğu destekle takdir topladığı ifade edildi.