Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Türkiye'nin köklü sanayi kuruluşlarından Şişecam, Ar-Ge merkezi ArTeGe'nin 50. yılını kutluyor. Şirket, yapay zeka ve sürdürülebilir teknolojilerle küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.
Türkiye'nin sanayi devlerinden Şişecam, 1976 yılında kurulan araştırma ve geliştirme merkezi ArTeGe'nin 50. yıl dönümünü kutluyor. Yarım asırlık süreçte cam üretiminden ürün geliştirmeye kadar geniş bir yelpazede teknolojik yetkinlik kazanan kurum, bugün küresel cam sektöründe inovasyon odaklı bir oyuncu olarak öne çıkıyor.
Şişecam ArTeGe Genel Müdür Yardımcısı Burak Büyükfırat, kurumun kuruluş amacının camın kimyasını ve üretim fiziğini bilimsel bir metodolojiyle anlamak olduğunu belirtti. 2014 yılından itibaren Gebze-Çayırova'daki merkezinde faaliyet gösteren yapı, 31 uzmanlık laboratuvarı ile Avrupa'nın önde gelen araştırma merkezleri arasında yer alıyor. Şirket, kapalı Ar-Ge modelinden açık inovasyon yaklaşımına geçerek uluslararası bilim ağlarına entegre oldu.
Şişecam, üretim süreçlerinde yapay zekayı stratejik bir araç olarak konumlandırıyor. Özellikle cam ergitme fırınlarında kullanılan dijital ikiz teknolojisi, enerji verimliliği ve kalite sürekliliği sağlamak amacıyla geliştiriliyor. Şirket, düşük karbonlu fırın tasarımları ve hibrit üretim teknolojileriyle sürdürülebilirlik hedeflerine odaklanıyor. Bu çalışmalar, şirketin karbon ayak izini azaltırken rekabet avantajını korumasına yardımcı oluyor.
Şişecam'ın inovasyon ekosistemi, 185 buluş ve 3.102 tescilli tasarım ile somut bir başarı grafiği çiziyor. 2024 Türkiye Patent Raporu'na göre küresel patent başvurularında ilk 20 şirket arasında yer alan Şişecam, aynı zamanda uluslararası cam biliminde prestijli ödüllere de sahip. Şirket, savunma sanayinden enerji depolama sistemlerine kadar pek çok farklı alanda yüksek katma değerli ürünler geliştirerek küresel pazarlardaki konumunu güçlendirmeyi sürdürüyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Teknosa, Intel Gamer Days etkinliğini bu yıl beşinci kez teknoloji tutkunlarıyla buluşturuyor. Kampanya kapsamında oyun hediyeleri ve çekiliş fırsatları sunuluyor.