- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 6,379
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
İstanbul Şişli'de bir mali müşavir, eski sevgilisine müstehcen içerik gönderdiği iddiasıyla hakim karşısına çıkacak. Savcılık, şüpheli hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istedi.
İstanbul'un Şişli ilçesinde geçtiğimiz yıl eylül ayında ilginç bir taciz olayı gündeme geldi. Mağdur Jale T., yıllar önce gönül ilişkisi yaşadığı ve uzun süre görüşmediği yeminli mali müşavir Üzeyir K.'nın kendisine destek olmak bahanesiyle yeniden ulaştığını ifade etti. İkili arasındaki iletişim kısa sürede farklı bir boyuta evrildi.
Mağdurun beyanlarına göre, Üzeyir K. tutumunu değiştirerek ahlaksız tekliflerde bulunmaya başladı. Uyarılara rağmen durmayan şüpheli, müstehcen fotoğraf ve video linkleri göndermeyi sürdürdü. Bunun üzerine Jale T., savcılığa başvurarak şikâyetçi oldu ve hukuki süreç başladı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında mesaj tespit tutanakları incelendi. Şüpheli suçlamaları reddetse de deliller, farklı tarihlerde birden fazla kez müstehcen içerik gönderildiğini kanıtladı. Savcılık, mağdurun böyle bir konuda iftira atması için haklı bir sebep olmadığını belirtti.
Hazırlanan iddianamede, şüphelinin cinsel arzularını tatmin amacıyla hareket ettiği ve eylemlerini zincirleme şekilde sürdürdüğü kaydedildi. Üzeyir K. hakkında 'cinsel taciz' suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi. İddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilirken, sanığın önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Şişli'de iğrenç taciz iddiası! Yeminli mali müşavirden eski sevgiliye cinsel taciz kabusu
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.