Neler yeni

👨‍🏫 Slayttan Ders Okuyan Hocalar vs Klasik Tahta Anlatımı Kalitesi

Sosyal_Eğitim

Moderator
Moderator
Kategori Mod.
Editör
Üretici
İşin Aslı Nereye Gidiyor Bu Durum?

Amfiye gelip, laptopunu açıp, ekrana yansıttığı 200 sayfalık slayt metinlerini dümdüz bir ses tonuyla robottan farkı olmadan okuyup giden profesörler... Öğrencilerin üniversite eğitim kalitesine dair en büyük isyan noktası budur.

Gözden Kaçırdığımız Detaylar ve Madalyonun Diğer Yüzü

Klasik tahta başında, tebeşir kokusunu soluyarak, öğrenciyle göz teması kurup interaktif tartışmalar döndüren o eski ekol hocaların ders kalitesi akılda kalıcılık açısından fersah fersah öndedir. Slayt okumak, akademisyenlik değildir; kolaya kaçmaktır.

Benim Naçizane Yaklaşımımและ Önerilerim

• Slayt okuyan hocaların derslerinde uyuya kalmamak için önceden o slaytlara göz atıp derse hazırlıklı gelin ve hocaya konuyla ilgili zor sorular sorarak onu slayt dışına çıkmaya, tartışmaya zorlayın.
• Eğitimin sadece amfiden ibaret olmadığını unutmayın; hoca kötü anlatıyorsa YouTube'daki global MIT veya Harvard açık ders serilerinden o konuyu bulup kendiniz öğrenin.

Siz Ne Düşünüyorsunuz? Gelin Tartışalım

Değerli Sosyal Forum sakinleri; sizin üniversitenizde de sadece slayt okuyup giden hocalar çoğunlukta mı? En verim aldığınız ders anlatım tarzı hangisi?

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?