Neler yeni

Söke'de Elektrik Dağıtım Hattı İçin Kamulaştırma Süreci Başladı

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
74a859b6b503a1778df3071ecb5c463ce086157eb8a8b13a4ebe31e3f8ad6a72.webp

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından Aydın'ın Söke ilçesindeki bazı taşınmazlar için kamulaştırma davası açıldı. Mahkeme, ilgili taraflara yasal haklarını kullanmaları için süre tanıdı.

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), Aydın ili Söke ilçesinde bulunan taşınmazlar üzerinde kamulaştırma işlemi başlatmak amacıyla hukuki süreç başlattı. Söke 2. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde görülen 2026/115 esas numaralı dava, Hasan Ali Yıkılmaz'ı davalı taraf olarak içeriyor.

Dava konusu olan taşınmazlar, Söke'nin Kaykıllı Mahallesi sınırları içerisinde yer alıyor. Mahkeme kayıtlarına göre, 103 ada 59 parsel numaralı 4.034,95 metrekarelik taşınmazın 572,59 metrekarelik kısmı ile 101 ada 326 parsel numaralı 1.011,97 metrekarelik taşınmazın 41,38 metrekarelik kısmı üzerinde irtifak hakkı tesisi hedefleniyor.

Mahkeme, ilgili taraflara taşınmazın değerine ve kamulaştırma işlemine ilişkin savunma ve delillerini ilan tarihinden itibaren 10 gün içerisinde yazılı olarak sunmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, kamulaştırma işlemine karşı idari yargıda iptal davası veya adli yargıda maddi hataların düzeltilmesi için 30 günlük bir yasal süre tanındı.

İdari yargıda iptal davası açanların, yürütmenin durdurulması kararını belgelendirmemeleri durumunda kamulaştırma işleminin kesinleşeceği belirtildi. Dava süreci kapsamında duruşma tarihi 4 Kasım 2026 saat 09:35 olarak belirlendi. İlgili tarafların duruşmada bizzat hazır bulunmaları veya kendilerini bir vekil ile temsil ettirmeleri gerektiği, aksi takdirde duruşmanın yokluklarında devam edeceği vurgulandı. Kamulaştırma bedelinin ise ilgili banka hesabına yatırılacağı ifade edildi.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2026 yılına ait atama ve terfi sonuçlarını resmen açıkladı. 270 personelin görev yeri değişikliği ve terfi işlemleri tamamlanarak sisteme yüklendi.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?