Neler yeni

Somali Meclis Başkanlığına Ankara Üniversitesi Mezunu İsim Seçildi

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
ea4128c66e5f467fa08c3cc0211787b79ab666a05db81f94f338d3f3661c562f.webp

Somali Halk Meclisi'nin yeni başkanı, Türkiye'de eğitim görmüş olan Abdülkadir Muhammed Nur oldu. Nur, seçimde 142 oy alarak göreve geldi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da gerçekleştirilen kritik oylama sonucunda, Halk Meclisi'nin yeni başkanı Abdülkadir Muhammed Nur olarak belirlendi. Toplam 171 milletvekilinin katıldığı seçimlerde Nur, 142 oy alarak rakibi Abdülkadir Omar Maalin'i geride bıraktı. Cumhurbaşkanlığı makamından sonra ülkedeki en yüksek mevki olarak görülen bu göreve gelen Nur, diplomasi tecrübesini kullanarak parlamentoyu küresel standartlara taşımayı hedeflediğini açıkladı.

Yeni Meclis Başkanı'nın kariyerinde Türkiye'nin önemli bir yeri bulunuyor. 2012 ile 2016 yılları arasında Somali'nin Ankara Büyükelçiliği bünyesinde diplomatik görevler yürüten Nur, aynı dönemde YTB bursuyla Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde eğitim aldı ve 2016 yılında mezun oldu. Akademik başarısının ardından Somali Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Ajansı'nda da çalıştı.

Siyasi hayatı boyunca önemli sorumluluklar üstlenen Abdülkadir Muhammed Nur, daha önce Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanlığı görevlerini yürüttü. Somali parlamentosunun yasama ve denetim süreçlerinde etkin rol oynayan Halk Meclisi'nin başına geçen Nur, demokrasinin güçlendirilmesi adına gerekli yapısal düzenlemelerin hızla hayata geçirileceğini vurguladı. Ülkede parlamento seçimlerinin dört yıllık periyotlarla yapıldığı biliniyor.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Somali'ye Ankara Üniversitesi mezunu Meclis Başkanı

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Bulgaristan hava sahasına giren Ukrayna menşeli olduğu değerlendirilen İHA sonrası iki ülke arasında diplomatik görüşme gerçekleşti. Sofya yönetimi, olayın aydınlatılması için tam iş birliği talep etti.

Konuyu görüntüleyenler

🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?