Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Sultanbeyli Belediyesi, üniversiteyi kazanan öğrencilere yönelik nakdi başarı ödülü ve ulaşım desteği uygulamasını bu yıl da sürdürüyor. Belediye Başkanı Ali Tombaş, lisans ve ön lisans öğrencileri için belirlenen yeni destek miktarlarını duyurdu.
İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde eğitim gören gençleri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, üniversite sınavlarında başarı göstererek bir bölüme yerleşen öğrenciler için hazırlanan nakdi destek programının kapsamının genişletildiğini duyurdu. Geçtiğimiz yıl başlatılan ve büyük ilgi gören uygulama, bu dönemde de artırılan miktarlarla devam edecek.
Yapılan açıklamaya göre, lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilere 15 bin TL, ön lisans bölümlerini kazananlara ise 10 bin TL tutarında nakdi başarı ödülü takdim edilecek. Belediye yönetimi, gençlerin eğitim hayatlarına katkı sağlamak amacıyla sadece nakdi yardımla sınırlı kalmayacak. İlçede ikamet eden tüm üniversite öğrencilerine yönelik İstanbulkart abonman desteği de sağlanacağı belirtildi.
Başkan Tombaş, SUGEM merkezleri aracılığıyla sınavlara hazırlanan öğrencilerin elde ettiği başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. YKS ve LGS süreçlerinde hedeflerine ulaşan gençlerin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Tombaş, bu desteklerin öğrencilerin akademik yolculuklarında önemli bir motivasyon kaynağı olacağını ifade etti. Sultanbeyli Belediyesi'nin sunduğu bu imkanlar, ilçedeki gençlerin eğitim masraflarını hafifletmeyi ve akademik başarıyı teşvik etmeyi amaçlıyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Sultanbeyli'de üniversiteyi kazanan öğrencilere başarı ödülü
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Tekirdağ ve Kırklareli'nin Karadeniz kıyısındaki ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle denize girmek yasaklandı. Yetkililer, boğulma riskine karşı vatandaşları uyardı.