- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 9,364
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
İstanbul'un Sultangazi ilçesinde ATM ve kuyumcu müşterilerini hedef alan motosikletli bir gaspçı, polis operasyonuyla yakalandı. Çok sayıda gasp olayına karıştığı belirlenen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul'un Sultangazi ilçesinde vatandaşların korkulu rüyası haline gelen motosikletli bir gaspçı, emniyet güçlerinin titiz çalışması sonucu yakayı ele verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, özellikle ATM ve kuyumcu çıkışlarında insanları takip ederek saldırı düzenleyen şüpheliyi takibe aldı.
Yapılan incelemelerde, H.E. isimli şüphelinin 13 Ağustos tarihinde Cebeci Mahallesi'nde bir kadının çantasını çalmaya çalıştığı, ancak mağdurun direnmesi üzerine olay yerinden kaçtığı tespit edildi. Şüpheli, iki gün sonra ise 50. Yıl Mahallesi'nde bir vatandaşı darbederek 3 bin 115 euro parasını gasbetti. Olaylarda sahte plaka takılı bir motosiklet kullanan saldırgan, güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi ve teknik takip sonucunda deşifre edildi.
Ekipler, 18 Ağustos'ta gerçekleştirdikleri operasyonla H.E.'yi gözaltına aldı. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda gasp edilen paranın bir kısmı ele geçirilirken, suçta kullanılan motosiklet de park halinde bulundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.E., mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
ATM ve kuyumcu çıkışında korku saçıyordu: Motorlu gaspçı yakalandı!
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, küresel piyasalardaki negatif havanın etkisiyle güne düşüşle giriş yaptı. Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın açıklayacağı toplantı tutanaklarına odaklandı.