- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 7,648
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
İstanbul'da bir apartman bahçesinde oturan komşularına saldıran şüpheli, takıntılı olduğu kadının annesini bıçakla yaraladı. Olayda bir engelli vatandaş da yaralanırken, saldırgan gözaltına alındı.
İstanbul'un Sultangazi ilçesinde bulunan bir sitede yaşanan olay, mahalle sakinlerini dehşete düşürdü. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Öğretmenler Sitesi'nde meydana gelen saldırıda, Harun H. isimli şahıs, yaklaşık bir yıldır takıntılı olduğu öne sürülen komşusunun annesi Ünzile Ş.'yi bıçakla yaraladı.
Olay günü bahçede komşularıyla birlikte vakit geçiren Ünzile Ş., şüphelinin hedefi oldu. İddiaya göre, bahçedeki masa düzeni nedeniyle yaşanan tartışmayı bahane eden Harun H., eline aldığı bıçakla bahçeye inerek doğrudan Ünzile Ş.'ye saldırdı. Saldırı sırasında araya girmeye çalışan kanser hastası engelli bir komşusuna da bardak fırlatan şüpheli, bu kişinin başından yaralanmasına yol açtı.
Saldırının ardından evine dönüp üzerini değiştiren şüphelinin, daha sonra mahalle çıkışında polis ekiplerini beklediği ve soğukkanlı tavırlarla teslim olduğu belirtildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, şüphelinin saldırı öncesi ve sonrası hareketleri net bir şekilde görüldü. Karnından ağır yaralanan Ünzile Ş., hastanede bir hafta süren tedavisinin ardından taburcu edilirken, engelli komşunun başına dikiş atıldığı öğrenildi.
Mağdur ailenin kızı Zeliha Ş., saldırganın uzun süredir kız kardeşini rahatsız ettiğini belirterek, olayın anlık bir kriz değil, planlı bir eylem olduğunu savundu. Zeliha Ş., saldırganın daha önce de benzer bir suç işlediğini iddia ederek, "Bu kişi, zarar verebileceği güçsüz insanları seçiyor" ifadelerini kullandı. Aile, saldırganın serbest kalması durumunda benzer olayların tekrarlanmasından endişe duyduklarını dile getirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Sultangazi’de takıntılı komşu vahşeti! Genç kadının annesini bıçakladı:" Kapımıza gelip kızınızı koruyun!" diyerek uyardı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.