Suriye sınırındaki gümrük kapıları genişletiliyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
f4370460409586927dfb9ccfc3f4a2f309aa0fbb09e2821756d841b100bcc15f.webp

Türkiye, Suriye sınırındaki gümrük kapılarının kapasitesini artırmak için modernizasyon projelerini hayata geçiriyor. Yayladağı ve Karkamış kapılarında yürütülen çalışmalarla saha alanları ve hizmet binaları büyütülüyor.

Türkiye, Suriye sınır hattındaki gümrük kapılarının verimliliğini artırmak amacıyla kapsamlı bir modernizasyon süreci yürütüyor. Bu kapsamda, Yayladağı Gümrük Kapısı'nda saha ve peron kapasitesini yükseltecek inşaat faaliyetlerinin ilk yedi ayda yüzde 33'lük bölümü tamamlandı.

Diğer yandan Karkamış Gümrük Kapısı'nda da altyapı güçlendirme çalışmaları hız kazandı. Mevcut 15 dönümlük operasyonel sahanın 90 dönüme çıkarılması hedeflenirken, bölgeye yeni kalıcı hizmet binalarının kazandırılması için inşaat süreci resmen başlatıldı. Bu yatırımlarla sınır geçişlerinin daha hızlı ve düzenli hale getirilmesi amaçlanıyor.

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Türkiye'nin yılın ilk yarısındaki petrol ve doğal gaz üretim verileri açıklandı. Yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması çalışmaları kapsamında üretim rakamlarında önemli seviyelere ulaşıldı.

Türkiye'de kamu sektöründe çalışan personel sayısı yıllık bazda önemli bir artış kaydetti. Toplam istihdam 5.4 milyon seviyesini aşarak yeni bir düzeye ulaştı.

Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası kapsamındaki konutların oranı yüzde 58'de kalırken, yetkililer sigortalılık oranının artırılması ve kapsamın genişletilmesi gerektiğini vurguluyor. DASK, olası bir Marmara depremi için finansal hazırlıkların tamam olduğunu belirtiyor.

Konuyu görüntüleyenler

SosyalForum'a Hoş Geldiniz!

Sitemize henüz üye olmadınız mı? Binlerce güncel konuyu kaçırmamak, yorum yapmak ve sohbete katılmak için hemen aramıza katılın.

Şimdi Ücretsiz Üye Ol Hayır teşekkürler, ziyaretçi olarak okumaya devam edeceğim
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?