- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 15,784
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Suriye'de uluslararası ödeme sistemleri kullanılmaya başlandı. Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, ülkede ilk Visa kart ödemesini gerçekleştirdi.
Suriye ekonomisinde önemli bir gelişme yaşandı. Ülkede uluslararası ödeme sistemlerinin kullanımı için ilk adımlar atıldı. Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, başkent Şam'daki bir restoranda ödemesini Visa kartı kullanarak yaptı.
Söz konusu işlem, Suriye Merkez Bankası, Fransabank ve Paymera arasındaki iş birliğiyle gerçekleştirilen test sürecinin bir parçası oldu. Bu gelişme, ABD'nin Suriye'yi terörü destekleyen ülkeler listesinden çıkarmasının ardından geldi. Suriye, 1979 yılından bu yana çeşitli yaptırımların uygulandığı bir ülke konumundaydı.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Japonya'nın Ishikawa ve Toyama eyaletlerinde etkili olan aşırı yağışlar sel ve toprak kaymalarına yol açtı. Bölgede yaklaşık 400 bin kişiye tahliye emri verilirken, şu ana kadar can kaybı bildirilmedi.
Londra'da bir hasta, anlık yapay zeka desteğiyle gerçekleştirilen beyin ameliyatı sayesinde tümöründen kurtuldu. Cerrahlar, yapay zekanın kritik damar ve sinirleri belirleyerek operasyonun güvenliğini artırdığını ifade etti.
FDA, pankreas kanseri tedavisinde kullanılan Razonque adlı ilaca onay verdi. Yeni nesil hedeflenmiş tedavi, hastaların yaşam süresini önemli ölçüde uzatıyor.