Sürücü adayları için direksiyon sınavında yeni dönem başlıyor

Haber Merkezi

Üye
Forum Üyesi
Aramıza Katıl! Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
17ca86f5c7c79d6d607aed0a6ddac92283cb91bfe40dfec4af7b19be8a56d437.webp

Milli Eğitim Bakanlığı, direksiyon sınavlarında sabit parkur yerine gerçek trafik koşullarının esas alınacağı yeni bir sisteme geçiş yapıyor. Eğitim ve sınav sürelerinin uzatıldığı düzenlemeyle daha nitelikli sürücülerin yetiştirilmesi hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni düzenleme, sürücü adaylarının direksiyon sınav süreçlerini baştan aşağı değiştiriyor. Artık adaylar, önceden belirlenmiş sabit parkurlar yerine günlük trafik akışının yoğun olduğu serbest güzergahlarda değerlendirilecek. Bu sayede sürücü adaylarının gerçek yol deneyimi kazanması amaçlanıyor.

Yeni sistemle birlikte park etme uygulaması da farklı bir boyut kazanıyor. Adaylar, sadece sınav için ayrılmış özel alanlarda değil, gerçek araçların bulunduğu ortamlarda manevra yapacak. Ayrıca sınav kapsamı genişletilerek adayların çevre yollarında araç kullanması ve alışveriş merkezi otoparkları gibi farklı noktalara giriş çıkış yapması beklenecek. Sürücü kursu yetkilisi Salih Er, bu süreçte hız limitlerine uyumun kritik bir öneme sahip olacağını vurguluyor.

Düzenlemenin en dikkat çekici yanlarından biri ise sürelerdeki artış. Daha önce yaklaşık 35 dakika süren direksiyon sınavlarının, yeni sistemle birlikte 1 saate çıkarılması planlanıyor. Bununla paralel olarak, adayların aldığı direksiyon eğitimlerinin süresi de 14-16 saat seviyesinden 24 saate yükseltiliyor. Yetkililer, bu kapsamlı değişikliğin daha donanımlı ve bilinçli sürücülerin trafiğe çıkmasına büyük katkı sağlayacağını belirtiyor. Kademeli olarak uygulanacak olan bu yeni sistem, adayların farklı trafik koşullarına uyum sağlama becerilerini ölçmeyi hedefliyor.

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Ehliyet sınavında yeni dönem: Adaylar akan trafiğe çıkacak, park uygulaması da değişiyor

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Kocaelispor, geriye düştüğü maçta Konyaspor'u 2-1 mağlup etti. Ev sahibi Konyaspor ligdeki üçüncü maçında da puanla tanışamadı.

Konuyu görüntüleyenler

💡 En çok hangi alandaki konular ilginizi çekiyor?

• Güncel Gündem & Haberler

• Teknoloji & Yapay Zeka

• Bilim, Kültür & Tarih

• Eğlence, Magazin & Yaşam

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
SON DAKİKA MAGAZİN

Magazin Dünyasının En Sıcak Gelişmeleri

Ünlüler, özel haberler, flaş iddialar ve gündeme damga vuran magazin gelişmeleri tek tıkla cebinizde.

Hemen Keşfet
🔥 FLAŞ MAGAZİN

Ünlüler Dünyasında Bugün Neler Yaşandı?

Dedikodular • Flaş Haberler • Özel Röportajlar

📸
🎬
Hemen Keşfet →
Genel Chat
Yardım Kullanıcılar
  • Şu an sohbet eden bulunmuyor.
    Sohbette mesaj yok. Bir Merhaba demek istermisiniz?