Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Talas Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde ilçe genelindeki okullarda kapsamlı bir temizlik ve bakım çalışması başlattı. Öğrencilerin daha güvenli ortamlarda eğitim görmesi hedeflenen çalışmalar kırsal mahallelerden başlatıldı.
Kayseri'nin Talas ilçesinde belediye ekipleri, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde öğrencilerin daha temiz ve düzenli ortamlarda eğitim alabilmesi için harekete geçti. İlçe genelindeki okullarda yürütülen bakım ve temizlik çalışmaları, özellikle kırsal mahallelerdeki okullardan başlatıldı.
Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, yaz döneminde uzayan ve kuruyan otların temizlenmesiyle okul bahçeleri yeni döneme hazır hale getiriliyor. Öğrencilerin kullanım alanlarını önceliklendiren ekipler, okul çevrelerini daha güvenli ve düzenli bir görünüme kavuşturmayı amaçlıyor.
Çalışmalar sırasında geniş alanlarda dört tekerlekli çim biçme araçları kullanılırken, dar ve ulaşılması zor bölgelerde ise misinalı kenar kesme makineleri tercih edildi. Titizlikle yürütülen bu faaliyetler sayesinde okul bahçelerinin farklı noktalarındaki yabani otlar tamamen temizlendi. Belediye yetkilileri, öğrencilerin sağlıklı bir eğitim ortamında bulunmaları için benzer çalışmaların ilçe genelinde devam edeceğini belirtti. Yeni eğitim dönemi öncesinde tamamlanması planlanan bu düzenlemeler, okul çevrelerinin estetik ve hijyenik standartlarını yükseltmeyi hedefliyor.
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Talas Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okullarda çalışma yaptı
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Bursa'da yaşanan silahlı çatışma sonrası polis memuru hakkında açılan dava devam ediyor. Savcılık, memurun eyleminin meşru müdafaa kapsamında olduğunu belirtti.