- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 33,247
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
TARSİM, yılın ilk on ayında üreticilerden gelen 478 bin hasar ihbarını kayıt altına aldı. Devlet destekli sistemle 1.5 trilyon liralık tarımsal varlık koruma altına alındı.
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2024 yılının ocak ve ekim ayları arasındaki dönemde üreticilerden gelen yoğun hasar bildirimleriyle karşılaştı. Bitkisel ürünler, seralar ve hayvan varlıklarında meydana gelen zararlar nedeniyle toplam 478 bin ihbar yapıldı.
Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi, tarımsal üretimi güvence altına almaya devam ediyor. Ekim ayı verilerine göre, sistem dahilinde sigortalanan tarımsal varlıkların toplam değeri 1.5 trilyon liraya ulaştı. TARSİM, sigortalı üreticilerin yaşadığı kayıpları karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.
1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin IMF raporlarına göre mali şeffaflıkta en başarılı ülkeler arasında yer aldığını duyurdu. Ülkenin son on yılda kamu mali yönetimi alanında önemli bir dönüşüm geçirdiği vurgulandı.
Terörle mücadelede yaralanan gazilere yönelik yeni haklar kapsamında kimlik kartları dağıtılmaya başlandı. Bakanlık, hak sahiplerine ücretsiz seyahat kartlarını da ulaştırıyor.
Türkiye'nin tarım sektörü ihracatı 2026 yılının ilk dokuz ayında tarihi bir seviyeye ulaştı. Sektörel bazda yaş meyve ve sebze ihracatı en yüksek artışı kaydetti.