- Katılım
- 26 May 2026
- Mesajlar
- 18,856
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
Aramıza Katıl!
Tartışmalara katılmak ve konu açmak için üye ol.
Girne-Taşucu seferini yaparken alabora olan feribot kazasının ardından Taşucu Limanı'nda mahsur kalan yolcular, seferlerin akıbeti hakkında yetkililerden bilgi bekliyor. Kazada 8 kişi hayatını kaybederken, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Girne-Taşucu rotasında sefer yapan Filo Jet isimli feribotun, Girne Limanı'ndan ayrıldıktan kısa bir süre sonra su alarak alabora olması bölgede büyük bir üzüntüye yol açtı. Toplam 267 kişinin bulunduğu gemideki kazada 8 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda yolcunun kurtarıldığı olayda, kayıp kişilere ulaşmak için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları ise halen devam ediyor.
Yaşanan facianın ardından gözler Taşucu Limanı'na çevrildi. Tatil dönüşü nedeniyle Kıbrıs'a geçmek için limanda bekleyen çok sayıda vatandaş, seferlerin ne zaman normale döneceğini öğrenmeye çalışıyor. Biletleme sistemlerinde 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihleri için seferlerin listelenmeye devam etmesine rağmen, feribot seferleri fiilen gerçekleştirilmiyor. Yolcular, yetkililerden yapılacak resmi açıklamayı bekliyor.
Liman bölgesinde bekleyen vatandaşlar, yaşanan kazanın yarattığı tedirginliğe rağmen ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olduklarını ifade ediyor. Uzun yıllardır bu güzergahı kullanan yolculardan Hüseyin Şahverdi, "Korkunun ecele faydası yok" diyerek, yetkililerden net bir bilgilendirme beklediklerini belirtti. Bazı yolcular ise feribot yerine yük gemilerini tercih ettiklerini, bu araçların dalgalara karşı daha dirençli olduğunu savundu.
Kazanın nedenlerine ilişkin farklı görüşler dile getiren yolcular, bölgedeki hava koşullarının şu an için normal olduğunu, ancak yaşanan olayın feribot güvenliği konusundaki endişeleri artırdığını vurguladı. Yetkililerin seferlerin akıbetine dair yapacağı duyuru, limanda bekleyen yüzlerce kişi için kritik önem taşıyor.
1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Taşucu Limanı'nda Kıbrıs seferi bekleyişi: "Korkunun ecele faydası yok, bu yolu gitmemiz lazım"
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.